Agnbøk: Robust og klassisk hekk

29/03/2018
av adm adm

Robust og klassisk Agnbøk hekk

Agnbøk er en robust og lite vedlikeholdskrevende hekkplante. Hekkens utseende varierer og gir liv i hagen hele året. Etter vinteren varsler de friske grønne skudd at våren har kommet. På sommeren skape Agnbøkens friske grønne farge liv i hagen og på høsten lyser Agnbøken opp med visne blader i høstfarger.

Hekken mister ikke alle bladene om vinteren. De gjenværende visne bladene fungerer som skjerming gjennom vinteren til hekken setter nye blader på våren.

 

Plassering og planting av Agnbøk

Agnbøk trives best i sol eller delvis skygge. Agnbøk kan plantes om våren eller høsten og vi anbefaler at hekken plantes i jord med sand- eller leirholdig tekstur. Kan også trives i ren sand- og leirjord, så lenge du sikrer hekken får nødvendig vann og næring. Les også vår planteveiledning her: Planteveiledning

Den første vinter anbefaler vi at du dekker røttene med tre til fem cm barkflis for å beskytte mot frost. Agnbøk er saltømfintlig og bør ikke plantes langs saltet vei.

Husk å vanne etter planting. En nyplantet Agnbøkhekk må vannes to ganger ukentlig i den første måned. Deretter jevnlig i tørre perioder. Røttene må ikke stå i vann, men jorden skal være fuktig. Hvis du planter på høsten bør du i tillegg vanne av og til på de første frostfrie vinterdagene.

Planteavstand Agnbøk vanlige hekkplanter og Agnbøk ferdighekk

Velger du ferdighekk planter på 150 cm+ anbefaler vi 3 Agnbøk planter per meter. Planter du mindre planter 4-5 planter per meter.

Pleie av Agnbøken etter planting

Når din nye Agnbøk hekk har etablert seg bør du beskjære de nye skudd med ca. 1/3 av tilveksten, til hekken når ønsket bredde. På toppen skal hekken IKKE beskjæres før den har nådd ønsket høyde. Har du plen ved siden av hekken anbefaler vi plenen ikke vokser nærmere enn 30 cm fra hekken.

Les mer om Agnbøk og bestill planter her: http://www.hekkplanter.com/agnbk/

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Nytt innlegg